Harta site-ului
Ajutor
Activităţi dedicate marelui poet Grigore Vieru
Activităţi dedicate marelui poet Grigore Vieru

Contemporan cu noi, poetul epocii noastre, Grigore Vieru este poetul simbol al neamului nostru. De o tristeţe luminoasă, poezia lui Grigore Vieru este leagănul spiritualităţii româneşti şi zălog al dăinuirii noastre în timp şi în spaţiu.
Grigore Vieru – maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă şi de neam. A iubit poporul până la lacrimi şi şi-a consacrat întreaga sa viaţă copiilor, îndrăgostiţilor, maturilor, lăsându-ne o operă monumentală, de o muzicalitate şi frumuseţe rară. Poet al mamei, al dorului şi al dragostei, al baştinei, al izvorului, al naturii – poet al lucrurilor sacre, care astăzi cu părere de rău se duc în umbră. Poet al neamului, care a ştiut cel mai bine să aşeze alături cuvintele Grai, Mamă, Patrie, Iubire. El a fost poetul dragostei de viaţă, dragostei de ţară, dragostei de neam, dragostei de adevăr.
În perioada 14-18.02.2022 în Gimnaziul Pîrîta, au avut loc un șir de activități dedicate marelui Grigore Vieru.
Cu profund respect pentru poezia viereană, elevii din clasele primare au făcut cunoștință cu opera, viața și activitatea lui G. Vieru, au răsfoit cartea lui Vieru, au recitat poeziile marelui poet.
Elevii din ciclul gimnazial au organizat și participat la activitatea dedicată poetului cu genericul:,,SUFLET DIN SUFLETUL NEAMULUI MEU’’.
Vieru a fost acel muritor, care a dus pe umerii săi firavi crucea neamului nostru românesc spre a ne uni prin Cuvânt, Bunătate şi Iubire de aproape pe cei ce avem „... o ţară, un grai!”.
Vieru a lăsat cel mai de preţ testament care l-ar fi putut lăsa cineva vreodată omenirii – POEZIA!
Carolina ANDRONATIEV, profesoară de limba română din Gimnaziul Pîrîta

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activităţi dedicate marelui poet Grigore Vieru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta